Оксана Бучко

І ремонт провести, і місця підприємцям зберегти хочуть на тернопільському ринку «Аляска-Тер»

26168944_2255294997829516_1544068521234632382_n

Підприємці тернопільського ринку «Аляска-Тер» мають шанс сформувати свої вимоги власнику таким чином, щоб реконструкція території не забрала у них місць торгівлі. Людям пропонують інвестувати в приміщення, які потім вони отримають у власність. Тож торгівці можуть називати конкретні площі та суми.

Про це повідомляє голова земельної комісії у міськраді Андрій Шкула.

- Вихід з конфліктної ситуації по ринку «Аляска-Тер» шукають одразу дві депутатські комісії (земельна та з питань підприємницької діяльності), - пише він у Facebook. - Суть питання: користувач землі (ТОВ Тернопільський міський ринок ЛТД) запланував реконструкцію, внаслідок якої підприємці-торгівці втратять свої, орендовані колись в ТОВ, місця. На спільному засіданні комісії звучали різні думки: від продажу землі кавалками всім підприємцям до «націоналізації» ділянки та створення комунального ринку. Особисто я вважаю, про що говорив на комісії, що реконструкцію потрібно провести. Але так, щоб і кожен з підприємців-торгівців міг по собівартості інвестувати в приміщення, які стануть їхніми. Ну і місто повинне мати частину приміщень аби не втратити, згодом, комунальної землі. Наступного тижня підприємці-торгівці повинні озвучити свої чіткі вимоги щодо бажаних площ/сум. Також адміністрація ринку – свої вимоги. Крім того, комісія проаналізує й усі існуючі документи й правові статуси. Можливо є дієвіші варіанти. Ще одна спільно обговорена умова: ринок поки має працювати!

Нагадаємо, попередньо підприємці протестували проти ремонту, згодом приходили у міську раду із вимогами зберегти робочі місця. Також на засіданні робочої комісії за участі депутатів, директора ринку, підприємців та представників громадських організацій вирішили дозволити торгівлю на період різдвяних свят до 20 січня.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео