Святе місце порожнім не буває – хто стане новим очільником Збаразької РДА?

голова рда

Лише учора стало відомо про звільнення Президентом голови Збаразької РДА Анатолія Качки, а сьогодні уже з’явилися версії про ймовірних кандидатів на керівну посаду.

Про одного із них повідомляє спільнота «Політичний Збараж», посилаючись на невідоме, проте «надійне» джерело.

«Як стало відомо з достовірних джерел наступним головою РДА Збаразька районна державна адміністрація мають призначити депутата районної ради від БПП, голову бюджетної комісії – Валерія Савчука» – пише «Політичний Збараж».

За іншими джерелами (вже в структурах ОДА), одним із потенційних  кандидатів на посаду очільника Збаразької РДА називають Богдана Яциковського. Він представляє Радикальну партію, яка в області вже тривалий час працює з БПП, в тому числі, і в обласній раді. Яциковський дуже розраховує, що провладна сила на наступних парламентських виборах не висуватиме власного кандидата по північному виборчому округу, інтереси якого зараз у Верховній Раді представляє свободівець Михайло Головко. Як доказ – на останніх виборах до громад Радикальну партію називали не інакше, як «сателітом БПП».

Також окремі експерти зазначають, що не варто скидати з рахунків і представників «Свободи», які також можуть претендувати на вакантну посаду очільника Збаразького району. Таким чином, БПП матиме нагоду наблизитися до співпраці із свободівцями, оскільки такий партнер як Василь Деревляний (ВО «Батьківщина») виявився ненадійним.  Поряд із цим, практика керівництва «Свободи» в області 3 роки тому показала, що кадри цієї сили ще не до кінця підготовлені для державних топ-посад.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео