Віра Олександрович

Кавказців, які грабували тернополян, спіймали під час операції «Мігрант» (фото, відео)

Поліція_1

Про підсумки роботи поліції Тернопілля у 2017 році, а також – про розкриття і хід розслідувань резонансних злочинів і буденні справи правоохоронців сьогодні, 23 січня, розповів начальник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області, полковник поліції Олександр Богомол.

- На Тернопільщині відбувся ріст рівня злочинності на 6,5 %, порівняно із 2016 роком, - каже він. – Така картина пов’язана із тим, що почали активніше працювати окремі служби і виявляти латентні злочини. Відповідно, у нас – більше злочинців притягнули до відповідальності. Відсоток розкриття злочинів становить 46,2, тож цей показник – один із найкращих в Україні.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=iyYWdQVDv-A&feature=youtu.be[/embed]

Тернопільщина дійсно залишається найспокійнішим регіоном в Україні. Адже у нас за рік стається близько 50-ти злочинів на 10 тисяч населення. Це – вдвічі або навіть втричі менше, аніж в інших областях.

- Торік правоохоронці області зареєстрували 10 умисних вбивств. Усі ці злочини розкриті, адже більшість сталися на побутовому ґрунті, - говорить Олександр Богомол. – Окрім того, трапилося 25 злочинів, пов’язаних із нанесенням тяжких тілесних ушкоджень, причому 11 із них закінчилося летально.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=AT7K-b3KvMA&feature=youtu.be[/embed]

Зафіксували у 2017 році і 3730 злочинів майнового характеру (+3,2%), додає головний поліцейський краю. На 9,2% торік зросла кількість грабежів. До речі, багатьох причетних до цих злочинів вдалося виявити під час операції «Мігрант». Частина із цих підозрюваних самі грабували жителів Тернопілля, решта – допомагали гастролерам.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=X62saRZ5wTY&feature=youtu.be[/embed]

- Зафіксували поліцейські також 9 випадків торгівлі людьми, - продовжує пан Богомол. - Окрім того, активно займалися правоохоронці злочинами пов’язаними з наркотиками. Ми фактично відновили роботу відділу. Оперативники виявили 102 випадки збуту наркотичних речовин.

Початок
Початок

До того ж, торік зафіксували 134 порушення, пов’язані із незаконним зберіганням та володінням зброєю. Така увага до подібних злочинів – виправдана, вважає Олександр Богомол, адже в Україні нині – чимало зброї і трагічні події останнього часу це лише підтверджують.

- Протягом 2017 року ми проводили спецоперацію «Зброя-Вибухівка» із вилучення зброї і вибухонебезпечних предметів, - додає він. - Ми розуміємо, що злочинці сьогодні досить добре озброєні і поліцейські максимально при роботі із підобліковим елементом працюють із застосуванням заходів безпеки.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=RQkxEL6HbZA&feature=youtu.be[/embed]

Невтішною є статистика дорожньо-транспортних пригод (ДТП). Так, в області торік сталося 214 ДТП із потерпілими (без врахування закритих – прим.). Принагідно поліцейський поросив водіїв бути обережними на автошляхах і дотримуватися правил дорожнього руху (читайте також ТУТ прим.).

- Зростання кількості ДТП становить 1,4 %, - констатує він. – Фактично всі вони розкриті. Було 49 таких ДТП, в яких загинули люди. Ці справи мали продовження. Були випадки, що водії гинули за кермом. Такі провадження закривали.

19961228_1858791437495849_8319260183398001965_n
19961228_1858791437495849_8319260183398001965_n

Втім, сьогодення підкидає правоохоронцям нові проблеми. За словами Олександра Богомола, нині поліцейських серйозно турбують злочини, пов’язані із розподілом землі, рейдерськими захопленнями і шахрайством різного типу. Зокрема, облікували працівники поліції аж 636 випадки шахрайства. Постраждали від аферистів чимало людей, адже у кількох справах є чимало потерпілих. Наприклад, у справі фінансової піраміди Helix (про це докладно на «Терені» читайте згодом – прим.).

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео