Оксана Бучко

Засилля вивісок у Тернополі закон вирішити не допоможе

pubblicità-mirata-640x342

Законопроект про заборону надмірної реклами не зможуть використати для впорядкування міста тернополяни. Адже його не ухвали у Верховній Раді у першому читанні (законопроект 2702-д). Це рішення підтримало менше 200 депутатів.

Його навіть не захотіли відправити на доопрацювання, повідомляє pravda.com.ua.

Згідно із вказаним законопроектом, повністю заборонили б російськомовну рекламу, а також усі нелегальні рекламні конструкції на вулицях міста.

Погоджуєтесь, що в Тернополі є проблема з засиллям вивісок, які псують зовнішній вигляд міста? Це просто купа візуального сміття на фасадах будівель.

У Тернополі проблему засилля вивісок піднімають активісти, які влаштовують публічну консультацію у міськраді 6 березня. На обговорення під назвою «Від хаосу до порядку» запрошують усіх бажаючих тернополян о 15 год.

- Сумно, але бізнес часто керується принципом «чим більша і яскравіша вивіска - тим краще», не враховуючи її естетичний вигляд та відповідність фасаду будинку, - написала одна з організаторів консультації Юлія Ковальчук у Facebook. - До того ж багато вивісок встановлюються без будь-яких дозволів. А влада не в змозі проконтролювати кожну вивіску, адже їх з кожним днем встановлюється все більше. Тож будемо спільно шукати шлях, як не дати Тернополю перетворитись на «шанхай».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео