Тернополян заздалегідь попереджають про небезпеку

1512133915_7269

У зв’язку із попередженням від Українського гідрометцентру  про погіршення погодних умов 17-19 березня внаслідок впливу активних циклонів в Україні, у Тернополі оголошується “червоний рівень” системи оповіщення.

Про це пишуть на сайті Тернопіль житлово-комунальний.

17 березня у північній половині сильний сніг (в центральних та Харківській областях з дощем), хуртовини, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу;

18 березня у більшості західних, центральних та Одеській областях сильні снігопади, хуртовини; в південно-східній частині сильний мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь, налипання мокрого снігу (в Запорізькій, Донецькій та Луганській областях сильний дощ);

- При таких суттєвих перепадах температури зовнішнього повітря можливе виникнення ожеледиці. У зв’язку із різким зниженням температури зовнішнього повітря управління житлово-комунального господартсва, благоустрою та еколгії ТМР нагадує пішоходам та водіям про необхідність дотримання правил дорожнього руху та закликає бути більш обережними при пересуванні вулицею.

Просимо водіїв транспортних засобів  не паркувати автомашини в недозволених місцях, на вулицях, де проходить прибирання технологічним транспортом та надати можливість своєчасного прибирання балансоутримувачами  прибудинкових територій. Просимо тернополян забрати транспортні засоби з центральних вулиць, а також скоригувати свої подальші маршрути. Щоб не ускладнювати процес  прибирання та зробити його максимально якісним, не паркувати автомобілі на узбіччях, тротуарах чи у інших заборонених місцях, адже це заважає процесу очищення вулично-дорожньої мережі від снігу. Також водіям рекомендується максимально уникати курсування автомобілем у цей час на вулицях, де проходить прибирання для забезпечення ефективної роботи технологічного транспорту та уникнення можливої ДТП. Вказана рекомендація не стосується спеціалізованого автотранспорту (карети швидкої допомоги, пожежних та поліцейських машин, тощо), - йдеться в повідомленні.

Вибір читачів за тиждень

Відео