Оксана Бучко

Тернопільський пластун навчав лідерів української діаспори правильної організації (фото)

123 (Copy)

Представники української діаспори із 13 країн проходять у Тернополі тижневий тренінг «Молодіжний лідер». Приїхали гості із Молдови, Румунії, Італії, Росії, Грузії, Словаччини, Польщі, Сербії та Литви. Для одного із занять обрали тему «Інституційна спроможність організацій та робота з членством». Його провів представник тернопільський пластун Микола Бігус 19 березня на базі Центру європейських і міжнародних студій.

Під час тренінгу учасники мали нагоду ознайомитись із методами ефективного розвитку організації.

- Важливо, щоб кожен представник в організації максимально включався у процес, - пояснив Микола Бігус. – Тому ми практикуємо роботу в малих групах, які мають лідера і певну стратегію дій. Таким чином кожен може реалізуватись – долучитись до проведення таборів, вишколів, залучення нових людей. І ці малі групи створюють внутрішній двигун організації.

Під час тренінгу також слово мали учасники проекту.  Вони вирішували завдання у малих групах і презентували свої підходи до втілення ідей.

Проект «Молодіжний лідер» триватиме у Тернополі до 24 березня. Його організував Світовий Конгрес Українських Молодіжних Організацій за підтримки облдержадміністрації. Метою проекту є навчити основам лідерства та розвитку громадського сектору – від принципів керування організацій, роботи з членством, фандрайзингу, комунікацій  до проектного менеджменту. Також на учасників чекає екскурсія замками Тернопілля.

125 (Copy)
125 (Copy)

124 (Copy)
124 (Copy)

11 (Copy)
11 (Copy)

фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео