Віра Олександрович

П’яного водія на майдані у Тернополі «здали» відеокамери (відео)

Прес-конф1

Долю водія, який напідпитку їздив Театральним майданом, незабаром вирішать у суді. Натомість «дорожньому хулігану», який створював аварійні ситуації на проспекті Степана Бандери, уже призначили штраф.

Про це сьогодні, 26 березня, повідомив начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук.

Нагадаємо, у першому випадку йдеться про молодого чоловіка, який взагалі не мав прав. Однак порушував правила дорожнього руху систематично. Його «вичислили» за відеозаписом, який з’явився у мережі 13 березня. Цей випадок обурив чималу кількість користувачів інтернету. У поліції на такий злочин відреагували оперативно.

[embed]https://youtu.be/bpySYF2Lhks[/embed]

Натомість чоловік на іномарці, який в’їхав просто на Театральний майдан, не менш здивував і патрульних, і звичайних тернополян. Порушника відразу на місці злочину затримали патрульні. Інформацію вони отримали оперативно, завдяки відеокамерам системи «Безпечне місто».

- Піший патруль підійшов на місце, де стояв транспортний засіб, - описує Богдан Шевчук. - Водій був з явними ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння. На нього відразу склали адміністративні матеріали за ст. 130 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Шевчук_зліва
Шевчук_зліва

Окрім того, патрульні зафіксували ще одне порушення - водій заїхав під «цеглу».

- Машину з майдану евакуювали, - додає він. – Яким саме буде покарання для водія, вирішуватимуть у суді. Адже саме ця інстанція розглядає порушення, що стосуються кермування напідпитку і скоєння ДТП.

Богдан Шевчук також уточнив, що його підлеглі уже винесли цього року понад 6 тисяч адміністративних матеріалів. Загальна сума призначених стягнень - 1 млн 700 тис. грн. Причому 1 млн 200 тисяч із них порушники уже сплатили.

Також на прес-конференції йшла мова про розслідування убивства на Підволочищині та кримінальників з Кавказу, про це «Терен» писав ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео