Усього за 17 днів петиція проти знищення дерев у Тернополі набрала необхідні 300 голосів

DSCN4478

Петиція проти знищення дерев у Тернополі за 13 днів до кінця збору підписів набрала необхідну для того, аби її розглянули в міськраді, кількість голосів – 300, а люди й далі підтримують її.

Автор петиції, бібліотекарка Віра Чупрова каже, що навіть не сподівалася на таку шалену підтримку. Люди поширювали посилання на петицію у соцмережах, спеціально реєструвалися в Єдиній системі місцевих петицій, аби висловитися проти знищення дерев у Тернополі.

«Заборонити значну вирубку дерев в місті, особливо у парках, скверах, алеях, дворах житлових будинків. Замість кожного зрубаного дерева повинно бути посаджене нове. Заборонити так звану „омолоджувальну” або „санітарну” обрізку дерев „під стовб”. Ця обрізка калічить дерева, вони вже ніколи не будуть повноцінно розвиватись, а значна частина їх просто загине. Такого немає в цивілізованих країнах світу, не повинно бути і в нас. Про майбутнє потрібно думати вже сьогодні. Постанова Кабінету Міністрів України № 559 від 08.04.1999р. «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів» чітко визначає, що дозволено обрізати крону дерева не більше ніж 30% її довжини. Обрізка від 1/3 до 1/2 довжини крони дерева уже кваліфікується як пошкодження до неприпинення росту і передбачає стягнення штрафу. Обрізання на більше 1/2 довжини крони кваліфікується уже як пошкодження до припинення росту зі значно більшою сумою штрафу», - йдеться в петиції.

 - Трохи невдало назвала петицію, – каже Віра Чупрова. – Треба було додати «так званої санітарної обрізки», або взяти термін в лапки. Сподіваюсь, чиновники зважатимуть на її зміст, і на те, що стільки людей відгукнулося, а не назву.

Нормативно-правова база Єдиної системи місцевих петицій передбачає наступне:

Інформація про початок розгляду електронної петиції, яка в установлений строк набрала необхідну кількість голосів на її підтримку, оприлюднюється на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування не пізніш як через три робочі дні після набрання необхідної кількості підписів на підтримку петиції. Розгляд електронної петиції здійснюється невідкладно, але не пізніше десяти робочих днів з дня оприлюднення інформації про початок її розгляду.
Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео