Орест Сарматський

Португалія очікує культурно-мистецький проект з Тернопільщини

29570960_1970727343189595_1945961430189938445_n

У середині квітня у столиці Португалії Лісабоні відбудеться презентація культурно-мистецького мультипроекту «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи».

Імпреза відкриється у приміщенні найбільшого у Португалії Національному палаці Мафра, повідомляє учасниця проекту, керівник Тернопільської туристичної асоціації Тернопілля Наталя Волощук на своїй сторінці у Facebook.

Проект представить творчість великого українського митця Іоанна Георгія Пінзеля, який жив і творив у 18 столітті в Україні на теренах сучасної Тернопільщини, що дбайливо зберігає і популяризує його спадщину, а також продемонструє неймовірну колекцію старовинних українських строїв, вишитих народними майстринями.

Проект «Під зорею Пінзеля. Барокове мистецтво і строї епохи» є чудовим майданчиком для формування засобами культурної дипломатії у міжнародної аудиторії уявлення про розмаїття культурної спадщини України, її традицій та мистецьких технік.

Дводенна програма проекту передбачає презентацію мистецького альбому Віри Стецько «Таїна Пінзеля», перегляд з англомовними субтитрами документальних фільмів «Таїна Пінзеля. Від Бучача до Лувру» та «Борщівська вишиванка. Світ, що єднає».

Відкриються експозиції автентичних зразків українських строїв Галичини кінця 19-го століття та мистецьких творів сучасних художників з Тернопільщини і Львівщини.

Передбачається, що захід відкриватиме Надзвичайний і Повноважний Посол України в Португальській Республіці Інна Огнівець.

Проект, крім мистецької складової, передбачає міжнародну бізнес-зустріч «Україна – ділові можливості для португальських підприємств», під час якої відбудеться виступ Демкури Тараса Володимировича - кандидата економічних наук, Віце-президента з питань регіонального розвитку, керівника регіонального представництва у Тернопільській області Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine на тему: «Роль Міжнародної Торгової Палати ICC Ukraine та її регіональних представництв у розвитку міжнародного бізнес-партнерства. Презентація інвестиційних та торговельних пропозицій Тернопільщини». Учасниками заходу стануть представники Торговельно-Промислової Палати України у європейських країнах. Інформацію щодо інвестиційних пропозицій Тернопільщини буде поширено серед потенційних інвесторів і грантодавців Республіки Португалія.

Співорганізатори події - Управління публічної дипломатії МЗС України, Посольство України в Португальській Республіці, Благодійний фонд родини Демкур.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео