Отець з Тернопільщини передав оригінальний подарунок Папі Римському (відео)

MVI_2753.00_02_51_20.Still001

Лише три дні тому отець-місіонер Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Василь Баглей повернувся із Риму. Туди священик поїхав на зустріч із Папою Римським та місіонерами Милосердя, яка тривала з 8 до 11 квітня.

Загалом на зустрічі були присутні понад 550 священиків із п’яти континентів. Саме вони два роки тому отримали спеціальні повноваження від Святішого Отця Франциска, що стосуються окремих аспектів сповіді та звіщення Божого милосердя. Серед них були лише 5 представників української греко-католицької церкви, у тому числі і отець Василь Баглей.

- Ми мали минулого тижня такі формаційні курси в Ватикані, де ділилися досвідом, де спілкувалися один з одним, де слухали різних доповідачів, де обмінювалися тим, що ми надбали за цих два роки, - розповідає отець Василь Баглей.

Окрім того, духівник з Тернопільщини привіз Папі Римському подарунок – 12 яскравих писанок від переможців конкурсу «Писанка миру», проведеного серед дітей–сиріт Тернопільщини. Організаторами заходу виступили компанія «Агропродсервіс» разом з благодійним фондом «Майбутнє сиріт» за участю волонтерів-писанкарів.

- Ми їм хотіли розповісти про те, що ж таке свято Пасха, що це означає для кожного із нас. І аж тоді цієї символіки писанки, цієї нашої галицької автентики, де кожен узор має яку свою сутність і зміст ми навчили цих діток. Але я думаю, що найважливіше для них - це те, що ці писанки побачив 266 наступник Святого апостола Петра, Папа Римський Франциск, який справді цьому дуже зрадів, тому що я сказав, що це робили діти-сироти, - розповідає Василь Баглей.

Діткам-переможцям конкурсу уже найближчим часом передадуть вітання від Папи Римського. А писанки, що залишилися після конкурсу, прикрасили дерево у фойє компанії «Агропродсервіс».

- Фінальний акорд поставимо, подаруємо їм ці картини на холсті, також матеріальні такі подарунки. Також ці переможці – 12 діток будуть мати тренінг з фінансовій грамотності, - каже отець.

Крім того, Василь Баглей розповів, що у наступні роки на теренах Тернопільщини планують проводити подібні конкурси.

[embed]https://youtu.be/VVVUlDwdkOc[/embed]

Відео: Богдан Колесов

Вибір читачів за тиждень

Відео