Оксана Бучко

Безробітні тернополяни готуються до відкриття кав’ярні та пунктів торгівлі

subs

Опанувати 83 професій за 230 напрямками можуть безробітні тернополяни у центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ. Там готують і спеціалістів, на яких є попит, і рідкісних фахівців - ковалів, косметологів, бляхарів, бондарів.

-На сьогодні в системі державної служби зайнятості діють 11 центрів професійно-технічної освіти. Це спеціалізовані навчальні заклади європейського рівня для навчання дорослого населення. Вони створені для оперативного задоволення потреб роботодавців у кваліфікованих працівниках за професіями, що є актуальними на ринку праці та дають можливість займатися індивідуальною трудовою і підприємницькою діяльністю, - повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Тернопільська обласна служба зайнятості активно співпрацює із Рівненським ЦПТО. На його базі з початку 2018 року професійне навчання проходили 7 безробітних краян. Із них двоє здобували професії перукаря і кравця, а один підвищував кваліфікацію за напрямком «Практичний ВЕБ–дизайн: проектування, створення та обслуговування веб-вузла», четверо безробітних з Тернопільщини, двоє з яких – демобілізовані учасники АТО з Тернополя, навчалися on-line за напрямком «Підприємець-початківець».

Також  безробітні розробили та в он-лайн режимі захистили власні бізнес-плани і найближчим часом зможуть отримати одноразову допомогу по безробіттю  для організації підприємницької діяльності. Відтак, у Тернополі працюватимуть мобільна кав’ярня і пункт з роздрібної торгівлі фруктами та овочами; у Кременці надаватимуть перукарські послуги, а у Зборові виготовлятимуть меблі.

Усі охочі здобути професію чи підвищити кваліфікацію у центрах професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості можуть звертатися у місцеві центри зайнятості Тернопільщини.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео