Оксана Бучко

Тернопіль кінохвилюється (фото, відео)

IMG_4378

Маленькі тернополяни уже отримують свої ролі у фільмах. А відомі творці кіно та мультфільмів чекають на зустріч із гостями ІІ Всеукраїнського фестивалю дитячого кіно «КіноХвилька», який стартував у Тернополі 20 травня.

- Ми разом із друзями уже пройшли кастинг на ролі в кінофільмах від Одеської кіностудії, - розповідає 12-річна Діана Скобовяк. – А тепер ідемо на кастинг у фільмі «Довбуш». Сподіваємося отримати головні ролі.

IMG_4365
IMG_4365

Триватиме «КіноХвилька» у Тернополі три дні – до 22 травня включно. Гості фестивалю матимуть змогу зустрітись із «мамою» Капітошки та Петрика П’яточкіна Наталією Гузєєвою, режисеркою Олександрою Чупріною, мультиплікатором Володимиром Ликовим, Тарасом Москаленком, керівником тернопільської медійної школи The best Тетяною Гнатюк, тернопільським мульплікатором Оленою Мудрою та іншими. А також зняти своє міні-кіно.

IMG_4366
IMG_4366

- У Тернополі працює кіношкола  і кіносадочок, де діти мають змогу розвивати свій потенціал, -  говорить заступник мера очільник ГО «Творче об’єднання «КіноХвиля» Леонід Бицюра. – Протягом фестивалю діти матимуть чудову можливість ще більше проявити себе у галузі кіномистецтва. А також спробувати зняти кіно на мобільний телефон. Для цього проведуть окремий майстер-клас. Думаю, деяких авторів таких маленьких анімацій ми побачимо згодом режисерами, які прославлять наше місто.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=xuBtvxasdgM[/embed]

Вхід для охочих відвідати кінофестиваль – вільний. Програму трьох днів можна переглянути ТУТ.

IMG_4382
IMG_4382

Фото, відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео