Оксана Бучко

У Тернополі епідемія через шаурму?

34636619_10204930153729824_1825391062491856896_n

Після відвідування закладу Zam Zam у центрі Тернополя четверо людей отруїлось. Такий випадок варто розглядати як епідемію, пише постраждалий клієнт Ігор Голінський.

- Цю забігайлівку ми відвідали вперше, вирішили зайти на шаурму, перекусити ввечері в 21:50 (встигли перед закриттям), - пише він. - Ми замовили звичайну шаурму за 35 грн. Наступного дня у нас були усі симптоми сильного отруєння, плюс температура 38,8, яка не збивалася. Ми з дружиною змушені були лягти в інфекційне відділення, де тиждень нас лікували з діагнозом гостра кишкова інфекція. Двоє друзів лікувалися вдома, обійшлося без госпіталізації. Разом в чотирьох ми їли лише в той день і лише ту шаурму, тому ми впевнені, що отруїлися саме в Zam Zam.

Постраждалі звернулися у санстанцію і у відділ захисту прав.

- Лікарня дала запит на санстанцію, яка прислала перевірку, - продовжує пан Ігор. -  Як прокоментував згодом власник даного закладу – «щодня нове м’ясо і продукти», а отже тої партії, що ми їли, вже немає. І як би власник цього закладу не говорив? які в них ідеальні і чисті умови там, факт залишається фактом - в той день було порушення з їхньої сторони - чи продукти несвіжі, чи руки у хлопчини? який її крутив не чисті (він між іншим чомусь там вже не працює...). Заява в захист прав споживачів написана, чекаємо на офіційне пояснення. Хоча власник сказав – «пишіть скільки хочете, в мене щодня люди пишуть», я надіюся, вдасться довести свою правоту.

Користувач дає пораду у таких випадках не зволікати зі скаргами у всі інстанції та звернення усіх постраждалих в поліклініку чи лікарню. Якби усіх четверо клієнтів поставили на облік і дали довідку, ця справа розглядалася б як епідемія, а не поодинокий випадок, додає він.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео