Тернопіль має на кого рівнятися

maxresdefault

Пілотні свердловини з дегазації облаштують на одному із українських полігонів ТВП. Усе це зроблять для визначення характеристик біогазу, повідомляють на порталі Zaxid.net.

- На полігоні твердих побутових відходів у с. Великі Грибовичі, що на Львівщині проводяться роботи з облаштування 15-ти пілотних свердловин для визначення кількісних і якісних характеристики біогазу та динаміки його утворення, - пише Ольга Гринько. - Як повідомили у прес-службі ЛМР, на основі отриманих результатів будуть напрацьовані пропозиції щодо використання біогазу. Його можуть використовувати для виробництва теплової або електричної енергії, або спалювати, якщо біогазу виявиться небагато. Отримані пропозиції будуть закладені в комплексний проект із рекультивації полігону.

Загалом така ідея виникла, аби прийняти вірне рішення, яке буде закладене в комплексному проекті рекультивації полігону. На основі отриманих результатів зможуть визначити, що роботи з біогазом, який виділяється там.

Можливо ближчим часом і на Малашівському сміттєзвалищі, що на Тернопільщині, вирішать проблему скупчення газів та утилізації відходів.

Вибір читачів за тиждень

Відео