Оксана Бучко

Любителі скейтів у Тернополі можуть кататись просто на траві (відео)

3

Тернополяни активно демонстрували свої навички протистояння гравітації у Міжнародний день скейтбордингу  21 червня. Та не лише у свято і професійно, але й у дощову погоду після тижня самостійних навчань жителі відвідують облаштовані місця для катання. Їх у місті знають всього два - гідропарк «Топільче» та пляж «Циганка». Для тих, хто прагне постійно розвиватись, від скейтборду радять переходити на подібні види спорту, одним з яких у Тернополі можна зайнятись і без спеціальних конструкцій прямо на траві.

– У нас можна промчатись по траві або ж просто по землі на маунтінбордах, – розповів керівник «Савич-парку» у Тернополі Віталій Кирилов. – Цей вид спорту поєднує навики скейтбордингу і серфінгу. Перед заняттям маунтінбордингом пам’ятаємо про розминку задля уникнення травм. Також потрібно обов’язково одягнути захист на коліна, лікті та зап’ястя. Стійка буде подібна, як у скейтбордингу. Щоб визначити, яка нога буде попереду, потрібно поставити ноги разом і нахилити корпус, як перед падінням. Та нога, яку поставимо для захисту від падіння, буде передньою для катання. А загалом для підготовки до катання можна попередньо спробувати поїздити босоніж по слизькій поверхні.

Зв’язані повороти на маунтінбордах слід почати із поступового перенесення ваги на п’ятки. Далі можна перейти на цікавіший вид повороту – паверслайд. Для цього слід присісти і нахилятись назад, опустивши руку попереду на траву для балансування. Повороти можна робити на п’ятках, також і на носках, але це буде значно важче.

Для стрибків на маунтінбордах радять для початку обирати не дуже круті схили.  А вже згодом можна спробувати складніші види. Це Ollies, при яких піднімаємо дошку з допомогою колін і стрибаємо на 4 колеса.

Окрім того, у «Савич-парку» можна випробувати маунтінкарти, на яких катаються, сидячи разом із дітьми.

Тернополянин Дмитро Герасимюк за тиждень опанував скейтбординг і вже навчає цьому подругу в гідропарку «Топільче». А далі, як варіант, можливо спробує маунтінбординг.

1
1

2
2

– Головне навчитись тримати баланс, щоб не падати. Це досить легко мені вдалось, – каже хлопець. – Скейтборд купив у єдиному відомому мені в Тернополі скейтшопі за 1300 грн. Катаюсь у гідропарку і на вулицях. Буду розвиватись у цьому спорті.

[embed]https://www.instagram.com/p/Bj8QBHNlK4X/?utm_source=ig_share_sheet&igshid=1u7qb152s0c8f[/embed]
Фото, відео автора та з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео