Медична реформа торкнеться і тернопільських швидких

1 (2)

Трансформація служби швидкої допомоги на Тернопільщині не за горами. У  МОЗ обіцяють зробити це менш ніж за 5 років. Її поділять на екстрену та невідкладну допомогу. Саме це змінить увесь устрій та поняття системи медичного порятунку в Україні.

Одна з ключових змін – залучення до роботи парамедиків, повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. Це медичні працівники, які зможуть надати повний спектр необхідної пацієнту екстреної медичної допомоги. Порівняно із сьогоднішніми медичними працівниками швидкої допомоги, загальнопрофільні бригади парамедиків мають забезпечити вищий рівень реагування на екстрені випадки.

Парамедики будуть мати більш комплексні та практичні знання, кращу фізичну підготовку. Цю нову для тернополян професію уже з цього року можна буде здобути у Тернопільському державному медичному університеті імені І. Я. Горбачевського та Черкаській медичній академії.

Для покращення якості та доступності екстреної медичної допомоги МОЗ розробило нову концепцію розвитку екстреної допомоги. Детальніше про це ви можете прочитати ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео