Віра Олександрович

Працювали із розмахом: на Тернопільщині викрили «підпільну» АЗС (фото)

Газ2

На незаконній АЗС, що діяла на Тернопільщині, вилучили дизель, газ і обладнання. Усього майна – на суму майже 1,5 мільйона гривень!

Про це повідомили у Відділі організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Під час операції «Акциз-2018» співробітники податкової міліції ГУ ДФС в області черговий раз встановили факт незаконної реалізації дизпалива і скрапленого газу, – кажуть у податковій. – Тільки у серпні це – уже другий виявлений факт незаконного збуту пального («Терен» писав ТУТ – прим.).

Цього разу зафіксували систематичні факти реалізації газу пропан-бутан і дизпалива в одному із сіл Тернопільської області.

– Торгували там за готівку. Про застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) навіть мови не було, –- уточнюють фахівці. – Звісно ж, не мали на АЗС і будь-яких документів, що засвідчують походження пального, виробника і якість. Дозвільних документів на виконання робіт підвищеної небезпеки і на використання устаткування для зберігання та реалізації пального також не було.

У ході проведення заходів вилучили: 28,5 тис. л дизельного пального, орієнтовною вартістю 820 тис. грн, 14,2 тис. л газу пропан-бутан, вартістю 205 тис. грн, а також обладнання автомобільного заправного комплексу та ємкості для зберігання дизпалива.

Газ1
Газ1

– Загальна вартість вилучених товарно-матеріальних цінностей становить 1 млн 475 тис. грн, – уточнюють у податковій міліції. – Наразі наші фахівці збирають матеріали для притягнення порушника до відповідальності, за вимогами діючого законодавства.

До речі, усього із початку року співробітники податкової міліції області вилучили з незаконного обігу понад 93,5 тонни пально-мастильних матеріалів. Вартість цього добра – понад 3 млн грн.

Фото, надані Відділом організації роботи ГУ ДФС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео