Віра Олександрович

Право на оренду землі у Тернополі виставлятимуть на аукціон (фото, відео)

Про інвестиційні угоди, що часто спричиняють скандали, а також перешкоджання рівному доступу до оренди комунальної землі, йшлося на останній сесії Тернопільської міської ради.

Підняв цю тему депутат Тарас Серетний. Нагадаємо, він працює в управлінні Держгеокадастру в області, тож у земельних справах і нюансах законодавства дійсно розуміється. До того ж, до безкоштовної передачі міської землі комунальним підприємствам із подальшою комерційною забудовою цих ділянок було чимало претензій у громадських активістів.

Радикали
Радикали

Депутат розповів, що подав запит до міського голови. Коли отримав відповідь, то зрозумів, що Тернопільська міська рада передала у користування комунальному підприємству «Тернопільбудінвестзамовник» аж 25 земельних ділянок, тобто загалом 23 га. Проте лише на 7-ми наділах здійснюють якусь діяльність за інвестиційною угодою.

- Тому прошу розглянути пропозицію щодо продажу права оренди на земельні ділянки, на які інвестиційні угоди ще не уклали, - каже він. – Зробити це можна на відкритих земельних торгах у порядку ст. 154 Земельного Кодексу України. Гроші підуть на наповнення бюджету міста.

Дискусії у залі така пропозиція не спричинила. Більше того, міський голова запропонував продавати на відкритих торгах право на оренду усіх наявних у місті земельних ділянок, що нічим не обтяжені, ні в чому не залучені та на які немає рішень за правовими угодами. Більшість депутатів із різних фракцій із цим уточненням погодилися.

Депутати
Депутати

Нагадаємо, це засідання відбулося 5 жовтня. Про те, що відбувалося у залі, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео