Віра Олександрович

Земельної комісії у Тернополі нема, але земельні питання вирішувати все одно будуть (фото)

Основне

Питання «Про постійну комісію» чомусь не викликало значної уваги на сесії Тернопільської міської ради. Втім, наслідки рішення, підтриманого депутатами на засіданні 5 жовтня, можуть суттєво вплинути на майбутню життєдіяльність міста.

Фактично земельної комісії у тому форматі, що діяв раніше, у Тернополі більше немає (голова – Андрій Шкула). Депутати погодилися утворити постійну комісію міської ради із питань регулювання земельних відносин та екології. Тобто – зовсім нову.

Шкула
Шкула

Кажуть, що це життя тернополянам не ускладнить. Наразі, до затвердження Положення про постійну комісію міської ради з питань регулювання земельних відносин та екології та її персонального складу, повноваження із ухвалення зазначених питань поклали на постійну комісію із питань містобудування (голова – Наталія Паньків).

Свобода
Свобода

Кажуть, що такий крок був потрібен для оптимізації роботи депутатів у постійних комісіях міської ради  і розширення повноважень постійних комісій, якісного та своєчасного розгляду питань, що стосуються регулювання земельних відносин та екології. Проект рішення про ліквідацію комісії на сесії, до речі, озвучив міський голова. Головна причина - зміна законодавства.

ПРезидія
ПРезидія

Втім, для змін була й інша причина - систематична відсутність кворуму на засіданнях комісії.

Моя особиста думка, новостворену комісію повинен очолити депутат Андрій Шкула, який був головою комісії, яку ліквідували, - каже Сергій Надал. - Головним завданням голови новоствореної комісії буде забезпечити її ефективну і продуктивну роботу.

На що Андрій Шкула відреагував короткою фразою із іронічною посмішкою: «Я ще подумаю…».

Сесія
Сесія

До речі, Сергій Надал уже дав протокольне доручення управлінням організаційно-виконавчої роботи, правового забезпечення підготувати на розгляд чергової сесії міської ради проект Положення про постійну комісію міської ради із питань регулювання земельних відносин та екології. Новими будуть і склад, і голова, і повноваження. Усе це має з’ясуватися вже на наступній сесії, у листопаді.

Нагадаю, до припинення існування «старої» комісії до її складу входили 7-ро партійців: Андрій Артимович («Батьківщина»), Любомир Балук («Громадянська позиція»), Володимир Бліхар («Народний контроль»), Володимир Гринда («Батьківщина»), Ліна Прокопів (БПП), Тарас Серетний («Радикальна партія») і Роман Торожнюк («Свобода»).

Про те, що відбувалося у залі того дня, читайте ТУТ, ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео