Чемпіонат, тривалістю в півроку, завершився на Тернопільщині (відео)

DCIM100MEDIADJI_0026.JPG

Уже IV-й Західноукраїнський чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрового буряка, який тривав понад півроку, завершився сьогодні, 19 жовтня. Він відбувся на демополях компанії «Агропродсервіс» в селі Настасів, що під Тернополем.

- Уже стало традицією, що щорічно восени ми проводимо такий великий захід, як чемпіонат на кращий гібрид кукурудзи та цукрового буряка, – каже агроном-консультант компанії «Агропродсервіс» Любов Джурик.  

Цього року у чемпіонаті взяли участь 12 компаній, які презентували 106 гібридів кукурудзи та 4 підприємства, які надали 25 гібридів цукрового буряка. Щоправда в залік буряк не зараховували через вплив погодних умов.

- По буряку десь цього року нам не вдалося підвести підсумки, оскільки частина посівів була знищена сильними зливами, - пояснює генеральний директор компанії «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Натомість для кукурудзи погода цього року виявилась вдалою. Тож результати, як кажуть у компанії, доволі непогані.

- Була трошки засушлива весна для початку, але кукурудзі вистачило вологи, яка була в ґрунті. А далі вологе літо і погожа осінь посприяли гарному урожаю, - каже Андрій Баран.

Цього року найкращий гібрид кукурудзи надала компанія Euralis. До слова, працівники ПАП «Агропродсервіс» самостійно висаджували і вирощували рослини в ідентичних умовах для того, аби могти визначити найкращий гібрид.

Відео: Петро ЛЯЩИНСЬКИЙ

Вибір читачів за тиждень

Відео