Оксана Бучко

У громаді на Тернопільщині учні зможуть проводити важливі досліди

_MG_7391

Обладнання для шкільних фізичних дослідів отримали у Шумському НВК завдяки програмі USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Чотири цифрові комп’ютерні вимірювальні комплекси учні Шумської ОТГ, що на Тернопільщині, уже можуть використовувати під час уроків. Це дасть змогу більш наочно та ґрунтовно вивчати науку.

– Для програми DOBRE  дуже важливо підтримувати такі децентралізаційні проекти, – зазначив керівник програми DOBRE Беррі Рід. – Особливо, коли це допомагає вибудовувати зв’язки всередині громади, покращувати розуміння між владою та мешканцями задля кращих послуг та результативності.

_MG_7667
_MG_7667

_MG_7363
_MG_7363

_MG_7346
_MG_7346

Також на подвір’ї школи встановили тренажерний майданчик, ще один відкрили у селі Рохманів.

Довідково. Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

Фото Віктора Смоляка

Вибір читачів за тиждень

Відео