Оксана Бучко

Керівники найактивніших громад Тернопільщини зустрілися з інвесторами у Києві (фото)

DSC_0447

Останній відбір 3-го раунду програми USAID DOBRE пройшли шість громад Тернопільщини. Це найбільша кількість у порівнянні із іншими областями. Тож керівники Підволочиської, Золотниківської, Борщівської, Хоростківської, Лановецької  та Зборівської ОТГ приїхали 5 листопада на тематичну конференцію «Стратегічний розвиток та інвестиції» у Київ, аби презентувати інвестиційні проекти потенційним інвесторам.

– Під час проведення інвест-майданчика ми отримали чудову нагоду презентувати свій потенціал та заслухати пропозиції інвесторів щодо вдосконалення інвест-клімату, – поділився враженнями та планами керівник Лановецької ОТГ Роман Казновецький. – Маємо уже невеликі напрацювання щодо обговорення будівництва заводу. Загалом, будемо робити акценти на розвитку переробної промисловості та виготовленні певної продукції. Ця поїздка дала нове бачення. Тож можемо говорити, що розвиток ОТГ буде відбуватись по-новому після нашого повернення. Так, як і це трапляється після кожної поїздки. Отриманий досвід ми врегульовуємо відповідно до наших умов і запускаємо нові проекти.

DSC_0976
DSC_0976

Конференція зібрала понад 400 учасників, серед яких були  представники 75 громад-учасниць програми, представники бізнесу та інвестиційних фондів, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, центральних та регіональних органів влади.

Як зазначив віце-прем’єр-міністр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко, децентралізація – це зміна системи менеджменту, яка має підтримувати дві основні стратегічні цілі для місцевого економічного розвитку: високий індекс людського потенціалу та показник конкурентноспроможності громад. Інвестор приходиь туди, де є перспектива, стратегія розвитку, передбачуваність та прозорість процесів і рішень, а  головне – інвестор приходить за людським ресурсом та кваліфікованими кадрами.

VHC_8747
VHC_8747

Розроблені стратегії вже успішно втілюють перші 50 громад-партнерів програми USAID DOBRE, додав керівник Офісу демократії і врядування регіональної місії Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, Білорусі та Молдові Томас Вайт. Нові громади, які нещодавно приєдналися до програми, також отримають експертну допомогу при підготовці цих стратегічно-важливих документів, адже програма DOBRE – це потужний ресурс, який допоможе місцевій владі, представникам бізнесу та громадського сектора обʼєднати зусилля для розвитку.

DSC_0918
DSC_0918

Подію організувала програма Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) спільно з партнером програми Українським кризовим медіа-центром.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео