Дарія Шевченко

Нові правила для тернополян в інтимному житті (відео)

geax4ndAudYYf9C

Від 11 січня в дію вступив оновлений Кримінальний кодекс України, в якому внесли деякі правки щодо зґвалтування та насильства.

Відтепер секс без згоди вважатиметься зґвалтуванням. Про це йдеться в сюжеті «ТСН». Якщо чоловік або жінка примусили свого партнера до статевого контакту без згоди одного з них, їм грозить потрапляння у в’язницю.

За новими правилами, будь-яка особа після інтиму може написати заяву, що не давала на це згоди. Зараз в Україні притягнути до відповідальності за зґвалтування можна лише в разі, якщо до жертви застосовували погрози, силу або зловживали її безпорадним станом.

- Редакція статті – вона дає змогу реагувати на більшу кількість випадків сексуального насильства. Наприклад, психологічний тиск, або, можливо, матеріальну складову. Наприклад, не дам тобі грошей, або щось не куплю, або щось інше – скористатися цим задля задоволення статевої пристрасті, - пояснив помічник голови Національної поліції України Андрій Ткачов.

Щоб довести, що над особою було скоєне насилля, необхідно буде провести експертизу та дати покази не менше двох свідків. Мова йде ще про те, що варто буде давати розписку, в якій буде згода на інтим. Це вважатиметься добровільною згодою.

Проте юрист Анатолій Рибачок говорить, що розписка про згоду на секс не допоможе.

- Розписка не гарантує згоди, і відсутність розписки не доводить того, що цієї згоди не було. Тотальний самоконтроль, в принципі, єдине, що може убезпечити особу від того, що надалі може з нею статися у зв’язку з цими змінами, - вважає він.

Цей нововведений закон створений для того, аби жінки, які потерпають від сексуального насильства, не боялися сказати чи заявити про це, і щоб їхні кривдники були покарані.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео