Орест Сарматський

Фермери Тернопільщини отримали від держави небачену суму

Державна підтримка фермерства Тернопільщини торік сягнула понад 7 млн грн.

Таку цифру озвучив на сьогоднішньому засіданні колегії облдержадміністрації в. о. директора департаменту агропромислового розвитку області Володимир Стахів.

– На фінансову підтримку фермерських господарств області у минулому році вперше виділено досить велику суму – 7,2 млн грн, що на майже 6 млн грн більше, ніж два роки тому. Зокрема, 78 фермерських господарств краю отримали 2,4 млн грн, серед них – і 17 новостворених, – сказав Стахів.

Також, за його словами, 9 фермерським господарствам держава частково відшкодувала вартість придбаного насіння та відсоткової ставки за залучені кредити на більш як 744 тис грн. Чотири фермерських господарства отримали безпроцентний кредит на майже на 1 млн грн.

Нагадаємо, що серед пріоритетів Уряду та Мінагрополітики є стимулювання фермерського руху та створення успішної моделі господарювання в Україні – формування ефективного та соціально відповідального власника на селі.

Для розвитку фермерських господарств та сільськогосподарської кооперації у 2018 році державна підтримка сягнула 1 млрд грн.

У цьому році у програмі підтримки фермерських господарств України та сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів збільшено рівень чистого доходу до 20 мн грн, розширено перелік банків, де фермери можуть брати безвідсоткові кредити, збільшено компенсацію на вітчизняне насіння до 60 тис. грн.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео