У Тернополі презентували незвичайні книги для дітей (фото, відео)

Сьогодні, 5 лютого, у приміщенні Тернопільської міської ЦБС презентували дитяче майбутнє – це близько 50-ти  аудіоказок та віршів, які записали на базі медійної лабораторії у «Березолі». Варто додати, що більша частина творів написана письменниками нашого краю.

Презентація аудіоказок – це ще одна частинка проекту «Скарби Файного міста». Один із перших проектів в цій серії – книга «Містика Тернового поля». Другий – «Казки Тернопільського краю», а третій – це аудіо казки.

– Проект задумувався для підтримки для дітей з порушенням зору, але під час реалізації виявилося, що цей продукт зацікавить всіх, – розповів заступник міського голови Леонід Бицюра. – Це вже третій проект в серії  «Скарби Файного міста». Я вважаю, що ці скарби – це далеко не якісь матеріальні речі, це можуть бути люди, події, які збагачують цей світ.

3
3

Організаторка проекту «Медіа Лаб» Оксана Ратушняк розповіла, що декілька дисків вони подарували для діток із порушенням зору. Також додала, що надалі планують розвиватися у цій сфері.

На презентації були діти, які озвучували казки та змогли поділитися своїми враженнями. Для кожного це було щось нове та цікаве, кожен з них був відповідальний  за кінцевий результат.

– Це був довгий процес, який тривав не один тиждень і навіть не один місяць, – розповіла художній керівник театральної студії «Мельпомена» Надія Шамрик. Моя театральна студія вперше працювала в форматі казки і для дітей це було щось нове. Дякую перш за все авторам, що трішечки повернули нас в світ дитинства.

Також на заході всі мали можливість спробувати себе в ролі диктора та озвучити героїв казки.

1
1

До слова, послухати аудіо казки можна на сайті «Дерево казок».

Фото та відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео