Тернопіль має на кого рівнятися

1

У Житомирі діє університет для дорослих. Так, щосереди, при Центральній міській бібліотеці імені Василя Земляка навчаються люди поважного віку.

Відкриття «Університету для людей поважного віку» припало ще на вересень 2015 року.  Метою впровадження такого проекту було залучення соціально-активних пенсіонерів до розширення кола знань та інтересів через проведення різних форм навчання і організацію центру розвитку та дозвілля. Частково допомогли втілити ідею в життя місцеві чиновники.

В університеті діє 4 факультети: освітньо-інформаційний  (комп’ютерні курси, тематичні огляди (преси, книг), краєзнавчо–просвітницький, що включає проведення циклу лекцій про історію міста Житомира, перегляд фільмів, ознайомлення з літературою, що стосується історії міста,  факультет творчості (проведення майстер-класів та курсів),  хобі-факультет (проведення вечорів, творчих виставок, клуб-ретро, літературна студія).

3
3

«Щотижневі діалоги», які можна запозичити тернополянам, торкаються актуальних питань сьогодення. Ось, наприклад, попередня тема стосувалася «телефонного шахрайства».

- На перше у цьому році заняття до слухачів завітали працівники Управління забезпечення прав людини Національної поліції в Житомирській області аби поговорити про актуальне, - пишуть на сайті Житомирської міськради. - Незважаючи на значний громадський резонанс та значну роз’яснювальну роботу, проведену правоохоронними органами і засобами масової інформації щодо «телефонного шахрайства», цей вид злочину не втрачає поширення, а кількість постраждалих від нього, переважно  людей похилого віку,  не меншає. Саме тому працівники управління говорили зі своїми слухачами про  шахрайство через засоби телефонного зв’язку та інтернет і шляхи убезпечення себе від його негативних наслідків. Аби не постраждати від «мобільних аферистів» працівники управління окреслили присутнім  ряд правил, яких необхідно суворо дотримуватись.

2
2

Слухацька аудиторія, «студенти» - це в основному люди 50-70 років. Курси відвідує близько 60 осіб.

За 4 навчальних роки у Житомирі показали, що такий приклад вартий наслідування. Бажаючі вчитися є і будь завжди.

Фото zt-rada.gov.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео