Віра Олександрович

«Євробляхи» скоро перетворяться на надто важкий тягар для жителів Тернопільщини

Відповідальність за перевищення строку тимчасового ввезення товарів, у тому числі транспортних засобів, суттєво зросте вже із 24 травня 2019 р.

Про це нагадали жителям Тернопільщини у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

– Зауважте, відповідальність у таких випадках встановили ст. 481 Митного кодексу України (далі – МКУ). Відповідно до Закону «Про внесення змін до Митного кодексу та деяких інших законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» із 24.05.2019 р. ст. 481 МКУ викладуть у новій редакції.

Цитуємо оновлений варіант ст. 481 МКУ:

«ч. 1… перевищення встановленого, відповідно до МКУ, строку тимчасового ввезення товарів, у тому числі – транспортних засобів особистого користування, транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України або строку тимчасового вивезення товарів, крім транспортних засобів особистого користування, за межі митної території України не більше ніж на 3 доби – тягне за собою попередження або накладення штрафу у розмірі 50 (п’ятдесяти) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17 грн – прим.).

Вчинення правопорушення, передбаченого частиною першою цієї статті, особою, яка протягом року притягалася до відповідальності за вчинення такого правопорушення, транспортних засобів особистого користування, транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України або строку тимчасового вивезення товарів, крім транспортних засобів особистого користування, за межі митної території України більше ніж на 3 доби, але не більше ніж на 10 діб – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 300 (трьохсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 2 ст. 481 МКУ).

Перевищення строку тимчасового ввезення товарів, у тому числі транспортних засобів особистого користування, та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України або строку тимчасового вивезення товарів, крім транспортних засобів особистого користування, за межі митної території України більше ніж на десять діб, але не більше ніж на двадцять діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 3 ст. 481 МКУ).

Перевищення строку тимчасового ввезення товарів, крім транспортних засобів особистого користування, на митну територію України або строку тимчасового вивезення товарів, крім транспортних засобів особистого користування, за межі митної території України більше ніж на 20 діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 2000 (двох тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 4 ст. 481 МКУ).

Перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більше ніж на двадцять діб, але не більше ніж на тридцять діб – тягне за собою накладення штрафу в розмірі п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ч. 5 ст. 481 МКУ).

Перевищення строку тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та транспортних засобів комерційного призначення на митну територію України більш як на 30 діб, а так само втрата цих транспортних засобів, у тому числі їх розкомплектування, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 10 000 (десяти тисяч) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або конфіскацію таких транспортних засобів (ч. 6 ст. 481 МКУ).

До речі, «Терен» неодноразово попереджав власників авто на «євробляхах» про такі зміни (читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ – прим.).

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео