Віра Олександрович

Тернопільщина: якби не власники «євроблях», не було б у нас 387 мільйонів

Бляха1

Понад 2 650 транспортних засобів оформили на Тернопільській митниці лише із початку лютого цього року. Причому переважали серед них – так звані «євробляхи».

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- Кількість оформлених із 25 листопада 2018 року транспортних засобів перетнула рубіж у 6144, - визнають фахівці. - У тому числі були 3804 «євробляхи», тобто автомобілі, ввезені на митну територію України із 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких авто, і перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Лише із початку лютого інспектори Тернопільської митниці оформили 2651 транспортний засіб, серед них - 1816 «євроблях».

Бляха2
Бляха2

- Загалом із початку дії Законів від 08.11.2018 р. за №2611-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткуванням акцизним податком легкових автомобілів» і №2612-VIII «Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» за оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією на Тернопільській митниці ДФС громадяни сплатили понад 387 млн грн.

Нагадаємо, період дії перехідних положень Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів із застосуванням коефіцієнта 0,5 уже завершився. До того ж, уже із 24 травня на власників «євроблях» чекатиме набагато жорсткіше покарання. Зважаючи на це, на дорогах Тернополя незабаром може побільшати покинутих машин. Наприклад, автомобіль, зафіксований на фото, припаркований на вулиці Родини Барвінських уже понад 6 місяців. За цей час хтось побив скло на дверцятах і в салоні неодноразово побували злодії…

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео