Віра Олександрович

Скандальні громадські слухання відбулися у громаді під Тернополем (відео, фото)

Снимок_Основне

Громадські слухання жителів села Великий Глибочок щодо розгляду проектів рішень, що плануються до реалізації на території Білецької об’єднаної територіальної громади (ОТГ),  відбулися у неділю, 3 березня.

Як і передбачав «Терен», емоції там вихлюпувалися через край. Про це повідомили у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району», створеній у соціальній мережі «Фейсбук».

Снимок2
Снимок2

Щоб дізнатися, що насправді відбувалося у залі, можна переглянути відео. Його в YouTube виставив Юрій Качунь.

Його реакція на це засідання також була недвозначною (цитуємо допис у «Фейсбуці»): «…Хочеться сказати дуже багато, але стримаюсь цього разу. Сумно мені від того, що відбувається в громаді, сумно коли чуєш від людини (йдеться за голову Дмитра Малика): «Я багатий чоловік прийшов робити для людей», а що потрібно МЕНІ, йому НЕ ЗРОЗУМІЛО... мабуть, уже і НЕ ЗРОЗУМІЄ…».

Снимок_Качунь
Снимок_Качунь

Відтак чоловік взагалі попросив жителів Білецької ОТГ «відмежуватися від всього того, що роблять доброго або злого сільський голова і обрані депутати». І це при тому, що сам під час виборчої кампанії агітував за Дмитра Малика – нинішнього голову ОТГ.

Снимок4
Снимок4

Що цікаво, серед гостей зібрання був заступник голови Тернопільської районної ради Микола Михальчишин. У порядок денний внесли багато важливих питань, але продуктивним це засідання дійсно назвати навряд чи можна (про проблеми, що виникли у Білецькій ОТГ відразу після її створення, читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Снимок3
Снимок3

Цитуємо ще один допис у Юрія Качуня у групі «Мешканці с. Біла Тернопільського району»: «…Білецька сільська рада показала свою не компетентність не лише в організації та проведенні слухань, а й в прийняті важливих рішень. Апарат сільської ради НЕ ЗДАТНИЙ брати на себе відповідальність, а тому в хитрий спосіб вони зібрали незначну кількість жителів одного села і винесли питання на їхній розгляд. Чому на слуханні в одному селі обговорювали питання, що стосуються цілої ГРОМАДИ, навіть більше – всього РАЙОНУ?».

І з цим висновком жителя Білецької ОТГ погоджувалися й інші.

Снимок5
Снимок5

Серед гострих питань, власне, був і пункт про вивезення сміття. Адже незабаром жителі сіл Біла, Великий Глибочок, Івачів Долішній, Івачів Горішній, Ігровиця, Плотича, Чистилів можуть «потонути» у своїх відходах. ОТГ необхідно негайно укласти договори на вивезення сміття із підприємством «Альтфатер Тернопіль» (адреса: Тернопіль, вул. Бродівська-Гріга, 3). Тарифи для населення становитимуть: 0,24 куб. м - 90 грн 55 коп.; 1,1 куб. м - 416 грн 00 коп. Причому вивозити сміття будуть лише 4 рази на місяць.

Фото із відео Юрія Качуня

Вибір читачів за тиждень

Відео