Про права та обов'язки нагадали правоохоронці учням школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука (фотофакт)

_MVS7044

Близько двадцяти школярів разом зі своїм класним керівником потрапили до поліції. На щастя, семикласники школи-ліцею №6 імені Назарія Яремчука навідалися до Головного управління Нацполіції в Тернопільській області з доброго приводу – на екскурсію.

Головна мета зустрічі - зрозуміти і роз’яснити дітям, що поліція - не караючий орган, а правозахисний, пише Досьє 102.

Старший інспектор відділу ювенальної превенції УПД Микола Подлецкий розповів дітям про особливості професії поліцейського, про порушення правил дорожнього руху, хуліганство, про ситуації, з якими можуть зіштовхнутися учні, та про небезпеку від вибухових речовин та петард.

_MVS7067
_MVS7067

Не оминув правоохоронець теми кримінальної відповідальності, яка передбачена для неповнолітніх за вчинення ними протиправних дій, і наголосив, що найбільш «грішним порушникам» досить довго доведеться «відмивати» свою заплямовану репутацію.

Окремо Микола Подлецкий зупинився на питаннях булінгу серед неповнолітніх та шкідливих звичках.

- Ні для кого не секрет, що куріння дуже шкідливе для здоров'я. Ця звичка призводить до незворотних наслідків і смертельних захворювань. Знаю, що серед учнів шаленої популярності набувають електронні сигарети. Але пам'ятайте, що ці вейпи не менш безпечні. В парах міститься майже ціла табличка Менделеєва, є там й такі елементи, які провокують утворення ракових захворювань. А от вживання марихуани навіть заради цікавості, не рідко викликає в майбутньому наркозалежність.

_MVS7105
_MVS7105

Семикласники відвідали музей, а далі старший інспектор сектору професійного навчання УКЗ Андрій Петринка ознайомив школярів зі зброєю, спецзасобами правоохоронців, а також розповів про амуніцію, яка допомагає полісменам в їхній службі.

На прикладі найсміливішого учня він показав, як відбувається затримання правопорушників та проводиться поверхневий огляд.

_MVS7099
_MVS7099

Проведення подібних екскурсій, кажуть правоохоронці, надзвичайно позитивна та корисна практика, яку необхідно роботи якомога частіше. Такі заходи розвивають почуття особистої відповідальності, формують рівень довіри дітей до працівників поліції.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео