Олег Снітовський

Ікона, виготовлена митцем-керамістом з Тернополя, прикрасила музей в Чорноморську

заставка77

Відомий в Україні митець з Тернополя  Євген Овчарик подарував  авторську роботу – ікону Богородиці музею образотворчих мистецтв імені Олександра Білого в Чорноморську Одеської області.

01
01

Про це повідомляє директор цього музею Ірина Міхасенко на сайті музейного закладу.

– Євген Овчарик – унікальний художник-фарфорист і не тільки в Україні. Головний девіз його творчості – це створення нестандартних форм у порцеляні, експерименти в декоративному розписі, постійний пошук нефігуративного художнього зображення, – пише пані Ірина.

02
02

За її словами, особливим авторським стилевим рішенням у  творчості Євгена Овчарика є його унікальні ікони, втілені у фарфорі. У цих творах він майстерно поєднує традиційні та канонічні манери зображення із власним авторським баченням.

03
03

Також повідомляється, що напередодні Великодніх свят художник подарував музеєві у Чорноморську ікону «Богородиця» з фарфору. Фахівці музею оцінили цей твір як високохудожній, виконаний настільки досконало, що він дивує своєю витонченістю й довершеністю.

04
04

Перш ніж подарувати ікону музеєві, Євген Овчарик освятив її у Свято-Михайлівському соборі Києва.

05
05

Відтепер «Богородиця» з Тернополя займе своє почесне місце у колекції музею, серед понад 3 000 унікальних експонатів – виробів із порцеляни.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео