Школярі з Тернопільщини змагалися за першість з легкої атлетики

legka-ternopil-shkoliari-10-05-2019-1

Змагання з легкої атлетики за програмою ХХІІІ Спортивних ігор школярів Тернопільщини нещодавно відбулись на міському стадіоні Тернополя. Незважаючи на примхливу погоду, близько 350 учасників (найбільше за усі роки) з двадцяти команд ЗОШ І-ІІІ ступенів та сімнадцяти - із ЗОШ І-ІІ ступенів, змагались за нагороди в легкоатлетичних дисциплінах. 

 Найкраще себе показали тернополяни, які в командному заліку серед ЗОШ І-ІІІ ступенів впевнено вибороли перше місце, набравши 262 очки. Друге місце сенсаційно здобули школярі Підволочиської селищної ради - 174 очки, і третіми стали легкоатлети Тернопільського району - 166 очок.

Серед команд ЗОШ І-ІІ ступенів – перше місце за Бучацьким районом - 154 очки, на очко менше в Чортківського району, і третім став Шумський район - 148 очок.

Щодо особистих результатів, то насамперед треба відзначити нашу чемпіонку України з Бережан Тетяну Когут (Бережанська ЗОШ №2), яка впевнено перемогла в бігу на 1500 м та показала результат першого дорослого розряду - 4.50,6 сек., та учня Жнибородської ЗОШ Михайла Труша, який у штовханні ядра також перевершив норматив першого дорослого розряду.

legka-ternopil-shkoliari-10-05-2019-2
legka-ternopil-shkoliari-10-05-2019-2

Високі результати продемонстрували і інші учасники: тернополяни Буженін Данило в бігу на 100 м, Загалюк Денис (Тернопільська ЗОШ №24) у стрибках в висоту, Клименко Максим в бігу на 400 та 200 м, Танасійчук Ігор в стрибках в довжину, Мостова Дарина та Петришин Степан в метанні спису, Гнатів Віктор в бігу на 800 м, Драгунцова Вікторія в бігу на 400 м; легкоатлетка з Бучацького району в штовханні ядра Бучинська Тетяна (Бучацька гімназія); в бігу на 100 м спортсменка з Тернопільського району Федьків Юлія.

Також, як повідомляє Федерація легкої атлетики Зборівського району, на цих змаганнях відзначились і діти зі Зборівщини: Посівайло Аліна (тренер Володимир Небельський ) завоювала 3 місце на дистанції 1500 метрів (до речі, Аліні 9 років, і задяки саме хорошим результатам юна спортсменка - учениця молодших класів -  потрапила до збірної району). Треба відзначити і учня Кабаровецької школи Жука Олега (вчитель Соловій Назар), який став срібним призером зі стрибків у довжину з розбігу, повідомляють на сайті Тернопільської ОДА управління фізичної культури та спорту.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео