Тернопіль має на кого рівнятися

lviv-residence

Від недавнього часу не лише європейські міста можуть похвалитися Літературними резиденціями. Такий осередок літературного середовища письменників з’явився у Львові, а до цього – у Харкові.

29 березня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, було затверджено положення про Літературну резиденцію міста Львова. Про це повідомили на сайті ЛМР.

Положення про Літературну резиденцію було розроблене в межах ухвали міської ради про сприяння створенню україномовного культурного продукту у Львові, а також реалізації статусу Міста літератури ЮНЕСКО.

Через літературну резиденцію буде реалізовано ряд програм для популяризації, сприяння написання україномовного продукту. Також за її допомогою реалізовуватимуть програми підтримки книговидання.

Приміщення під резиденцію виділили біля Музею Івана Франка, площею 94 кв м.

- Там буде дві маленькі житлові квартири для того, щоби ці письменники писали українською мовою, проживаючи у Львові і писали про Львів, — пояснила представниця ЛМР Наталія Бунда.

Будинок резиденції носитиме назву «Франкова Світлиця». Резиденцію облаштують для прийому письменників з України та Європи.

Вибір читачів за тиждень

Відео