Віра Олександрович

Гастролі тривають: на Тернопільщині вже забули про прямі трансляції сесій (фото)

На сесію Тернопільської обласної ради депутатів зберуть у вівторок, 25 червня. Так вирішили на зустрічі керівників найвищого представницького органу Тернопілля із уповноваженими представниками фракцій.

Що цікаво, уже 4-те пленарне засідання 11-ї сесії знову буде «виїзним». Тобто конференц-залу, що на вул. Грушевського, 8, відремонтувати до того часу не встигнуть. Депутати і численні гості знову будуть із о 10:00 мордуватися у надто малому приміщенні на 5-му поверсі будівлі облради (каб. №532 – прим.). Адже можна припустити, що все відбуватиметься за умов вірогідної літньої спеки.

Сесія2
Сесія2

Нагадаємо, попереднє засідання відбувалося у Борщеві – за 105 км від Тернополя (про це читайте ТУТ, ТУТ і ТУТ прим.). Перед тим депутатам довелося їздити у Почаїв Кременецького і Скорики Підволочиського району, а також – у Чортків і Бучацький район. Наступне засідання керівництво ради вже обіцяло провести у належному приміщенні, але реалізувати ці плани так і не вдається. Тож жителі Тернопілля не бачать прямих трансляцій сесій уже понад пів року.

Отже, на 4-му засіданні депутати планують прийняти цілий ряд рішень, важливих для суспільно-господарського і культурного життя краю. Наприклад, йтиметься про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік, про затвердження обласної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2019-2022 рр., про внесення змін до Перспективного плану формування територій громад Тернопільської області тощо.

На розгляд депутатів також винесуть такі питання: - «Про затвердження проекту змін до Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 р.»; - «Про затвердження проекту змін до Плану із реалізації у 2018-2020 рр. Стратегії розвитку Тернопільської області на період до 2020 р.»; - інші питання поточної роботи ради.

Сцена
Сцена

До речі, останнє засідання облради у Борщеві видалося доволі продуктивним. Так, господарі у коледжі зустріли політиків традиційно – невеликим концертом. Тим не менше, депутати 4 червня розглянули 60 питань, але прийняли 49 рішень, бо деякі пункти щодо об'єктів комунальної власності врешті об’єднали. Загалом у порядок денний депутати тоді внесли близько 130-ти пунктів. Отже, можна припустити, що політикам цього разу запропонують розглянути не менше 50-ти питань.

Фото авторки і з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео