Працівників поліції навчатимуть правильно реагувати на порушення законодавства у виборчій сфері

11

Під час президентської виборчої компанії тренери ОПОРИ навчали правоохоронців як правильно працювати із порушеннями під час виборів. Подібний досвід чекає на працівників поліції перед парламентськими виборами, що відбудуться 21 липня.

Про проведення тренінгів для правоохоронців, повідомляють на сайті Громадянської мережі ОПОРА. 

Проте, перед тим, як навчати тренери ОПОРИ самі пройшли навчання, яке відбувалося протягом 12-13 червня. Під час цього учасники тренінгу узагальнили отриманні виклики, з якими зіштовхуються правоохоронці, журналісти та інші суб’єкти виборчого процесу. Відтак, подібний досвід ляже в основу розробленої практичної програми для підготовки правоохоронців у роботі з порушеннями виборчого законодавства.

Керівник проекту «Ефективна поліція – забезпечення законності виборчого процесу», Андрій Токарський, зазначив, що навчання розпочнеться 19 червня та триватиме до 6 липня, проведуть його 7 груп тренерів від ОПОРИ. За цей час планують навчити 1700 працівників правоохоронних органів.

Контент виготовлено у співпраці з Тернопільським прес-клубом за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео