Оксана Бучко

Тернопільські випускники вже цього тижня знатимуть усі результати ЗНО

lkjhgfd_0298d

Скан-копії бланків відповідей тестів з української мови і літератури, математики, фізики вже отримали на своїх сторінках тернопільські випускники. Вони також 19-21 червня дізнаються порогові бали з інших предметів. Тим часом вчителі закликають батьків подбати про спокій випускників.

Днями через результати ЗНО в Сумах 17-річний хлопець вкоротив собі віку. А в Києві нещодавно 19-річний хлопець викинувся з вікна через оцінку за екзамен у виші, пише УНІАН.

– Батьки! Припиніть тероризувати своїх дітей за оцінки! Знайдіть у них таланти та розвивайте, – пише вчителька іноземної мови з Івано-Франківська Ольга Шумська. – Не можна ставити на терези успішність в навчанні і життя. У кожного свій темп, свої вподобання, своє натхнення, зрештою. Не орієнтуйте дітей на оцінки, навчіть їх цінувати досвід.

Тож порогові бали для тестів з іноземних мов та біології опублікують завтра, 19 червня.  У п’ятницю, 21 червня, будуть визначені порогові бали для тестів ЗНО з історії України, географії та хімії, пише osvita.ua.

До речі, тернопільські випускники мають п’ять днів для подачі апеляції на результати ЗНО.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео