У таборі на Кременеччині дітям показали небачене та відкрили таємниці всесвіту (фото, відео)

табір

Дізнатися різницю між астрономією та астрологією, а також поспостерігати за небесними тілами мали нагоду учасники табору «Гарт» імені Сашка Капіноса.

– Дякую команді астрономів з Тернополя, що завітали до нас на табір «Гарт» імені Сашка Капіноса. Щиро дякуємо за чудове відео, від якого дух захоплює, –  пише Наталка Капінос– Невеличкий звіт у форматі TimeLapse нашого виїзду на польові спостереження, АстроТернопіль спільно із товариством Небозвід.

Астрономія - це не астрологія! Астрономія – наука, це спостереження явищ та процесів, це пізнання законів фізики. Астрологія – це казочки, побудовані на апофенії, бездоказові нісенітниці. Не плутайте їх, зазначає Ревун Андрій.

Нагадаємо, табір «Гарт» заснував Герой України Сашко Капінос у 2012 році. Після його трагічної загибелі під час Революції Гідності традиційний літній табір має його ім’я.

Цікаві майстер-класи, оригінальні вправи для фізичного розвитку, патріотичне виховання – далеко не весь перелік того, що мали нагоду отримати учасники юнацького патріотичного табору «Гарт». Та найбільш безцінними є емоції та враження, які залишаться з таборовичками та їхніми наставниками до наступного літа.

Фото Yuliia Hrytsiuk, відео Андрій Ревун

Вибір читачів за тиждень

Відео