Орест Сарматський

На Тернопільщині вперше озвучено те, про що традиційно замовчувалось

150427302

У Борщівському районі назвали суму коштів, залучених з різних джерел фінансування для забезпечення навчально-виховного процесу.

На своєму сайті Борщівська РДА озвучила деякі цифри, що стосуються готовності шкіл до нового навчального року. Зокрема, повідомляється, що для ремонтних робіт, придбання матеріалів та предметів першої необхідності адміністраціями закладів загальної середньої освіти району залучено 3 млн 152 тис. грн.

Але найбільш цікаво те, що названо цифри, які свідчать про активну участь батьків у цьому процесі та педагогічних колективів.

- Зокрема, освоєно, батьківських коштів – 199 555 грн, коштів спеціального фонду – 19 150 грн, спонсорських – 360 631 грн, бюджетних – 1781 009 грн, кошти, зібрані керівниками закладів та педагогічними колективами – 13 300 грн, - йдеться у повідомленні.

Ось так. Як все-таки добре, що батьки-жертводавці та педагогічні колективи-благодійники з Борщівського району усвідомлюють: становлення Нової української школи без їхньої посильної участі неможливе. Тому, не вагаючись, віддають свої кровні на потреби освітнього простору.

А як же інакше. Як там, у прислів’ї – «з миру по нитці – голому сорочка», здається так?

Фото: УНІАН

Вибір читачів за тиждень

Відео