Близько 800 учасників від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії прибули на фестиваль християнської молоді (фото)

dq6

Десятки подій, сотня спікерів, драйвова музика та смаколики — саме так цьогоріч розважав і розвивав фестиваль християнської молоді «Вітер На-Дії», який відбувся 15 вересня у Львові. Від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ прибуло близько 800 учасників.

IV всеукраїнський захід мав широкий міжконфесійний формат, адже завітати на подію зміг кожен охочий не залежно від своїх релігійних вподобань та віку. Від Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ прибуло близько 800 учасників. Найчисельніша група молодих людей – поверх 300 осіб – прибула з Тернополя під проводом о. Романа Демуша, священика Архикатедрального собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці м. Тернополя.

Цікаво, що двоє священників Тернопільсько-Зборівської архиєпархії були спікерами на інтелектуальних дискусійних майданчиках фестивалю. Отець Володимир Фірман, архиєпархіальний економ, говорив про соціальне вчення Митрополита Андрея Шептицького та його сучасну інтерпретацію, а отець Роман Демуш ділився досвідом сучасних методів євангелізації у соціальних мережах.

Гаслом фестивалю стали слова митрополита Андрея Шептицького: «Хто справді любить, той дбає за інших, їхнє добро лежить йому на серці». Організатори — Комісія УГКЦ у справах молоді — переконані, що успіх у тій чи інші сфері можна назвати успіхом лише тоді, коли діяльність продукує важливі моральні цінності, зокрема любов до своєї справи та до ближніх людей.

"Вітер На-Дії” розпочався Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Митрополит Філадельфійський владика Борис Ґудзяк, президент Українського Католицького Університету.

-Нас тут щонайменше у сто разів більше, ніж було апостолів у Христа. Якщо ми будемо справжніми християнами, то зможемо зробити великі зміни у нашому суспільстві. Дорога молоде, ви є нашим «Вітром На-Дії», ви можете бути вільними, здоровими, можете творити великі справи, нехай Бог благословить вас у цьому! — такими словами звернувся до учасників свята владика Борис.

Варто зазначити, що локаціями заходу стали корпуси Українського Католицького Університету (Центр Шептицького УКУ, Академічний корпус, церква святої Софії-Премудрості), а також у Стрийському парку та дерев’яній церкві Блаженних мучеників УГКЦ (вул. Стрийська 29а). Саме на цих майданчиках відвідувачі змогли знайти подію та спікера «за своїм смаком»: благодійні виставки, презентації книжок, дискусії на різні теми, духовний майданчик, розваги, а також денна та вечірня сцена.

Слід зауважити, що гості свята не забували також ділитися своїми враженнями й у соцмережах. «Я пережила неймовірний, унікальний досвід. Була на фестивалі »Вітер На-Дії”, де зібралося понад 10 тисяч юнаків та юначок з усієї України. Відчуваю небувале піднесення, бо змогла поділитися з учасниками фестивалю тим, що вмію. Розповідала про нашу суперсилу — про емоції, без управління якими неможливо стати внутрішньо вільними, та за допомогою яких можна досягати будь-яких наймасштабніших результатів. Розповіла про те, як давати раду своїм емоціям і пришвидшувати досягнення бажаного, та при цьому бути успішними та щасливими. Як менторка власників бізнесу тішуся бути корисною для цієї спільноти — це майбутні лідери, ті, хто завтра змінюватиме нашу країну на краще та допомагатиме їй стати могутньою і процвітаючою", — підкреслила спікерка, викладачка та письменниця Валерія Козлова.

Додамо, що вдень розігрівали публіку такі музичні гурти як «PopryVse», «SofiBand», «Quo Vadis_DDS», «ModernFolk», «Зорі-Роси» та «МетаНоя». А ввечері музичною «родзинкою» свята стали групи «Кана» та ДикоBrass, а також хедлайнери фесту — гурт «Антитіла», зазаначає Тернопільсько-Зборівська архиєпархія.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео