Віра Олександрович

Депутатів з усієї Тернопільщини нарешті зберуть там, де вони цілий рік не були (фото)

Розпорядження про проведення 2-го пленарного засідання 12 сесії Тернопільської облради підписав голова найвищого представницького органу краю Віктор Овчарук.

Найцікавішим у цьому документі є те, що депутатів нарешті зберуть у приміщенні конференц-зали, що на вул. Грушевського, 8.

Нагадаємо, востаннє там політики працювали ще 6 листопада 2018 р. Відтоді у залі тривав ремонт і всі засідання були виїзними.

– Виїзні засідання – це складно, – визнає перший заступник голови облради Василь Деревляний. – По-перше, значну частину працівників апарату доводилося везти за багато кілометрів, щоб належно організувати роботу депутатів. По-друге, навіть тоді, коли засідання відбувалися у Тернополі, йшло дуже багато часу на документальне оформлення індивідуального голосування. Сподіваюся, що повернення до системи «Рада» оптимізує нашу роботу і ми вирішимо ті питання, які доводилося відкладати.

Отже, сесію скликали на 10.00 у четвер, 14 листопада. У порядку денному близько 80 питань. Із повним переліком можна ознайомитися ТУТ.

Наразі спробуємо проаналізувати найцікавіші пункти. Серед них: - Про внесення змін до обласного бюджету на 2019 рік; - Про обласну програму «Ветеран» на 2020-2024 роки; - Про обласну програму підтримки осіб, які брали участь в антитерористичній операції, операції Об’єднаних сил, членів сімей осіб, загиблих під час проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил, членів сімей Героїв Небесної Сотні, постраждалих учасників Революції Гідності на 2020-2024 роки; - Про обласну програму підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2019-2020 роки; - Про проект обласної програми вшанування українців, постраждалих у ХХ ст. внаслідок окупаційних режимів, Героїв Небесної Сотні, учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил у ХХІ столітті на 2020-2022 роки.

Звісно ж, депутати згадають про господарку. Так, у переліку є «Питання об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Тернопільської області», а також інші питання поточної роботи ради. Але традиційно не початку засідання повинні прозвучати політичні звернення до керівництва країни. Уже точно відомо, що одне із подав голова фракції партії «Європейська солідарність» Степан Барна.

Окрім того, депутати планують затвердити статути кількох комунальних підприємств, а також подати клопотання щодо нагородження краян грамотами. Є у переліку і такі пункти: - Про зміни в складі наглядової ради Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім. Тараса Шевченка; - Про обласну програму підвищення рівня безпеки дорожнього руху на період до 2020 року; - Про внесення змін до програми поводження з твердими побутовими відходами в Тернопільській області на 2018-2020 роки та чимало інших. До речі, більшість із них «перекочували» із порядку денного 11-ї сесії облради.

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео