Орест Сарматський

У Тернополі вшанували школу-ювілярку

Заставка01

Тернопільській загальноосвітній школі номер 14 минуло 50 років

Півстоліття пройшло з часу відкриття у Тернополі загальноосвітньої школи номер 14, яка нині носить ім’я Богдана Лепкого.

З нагоди цієї події в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Тараса Шевченка відбулися урочистості, що тривали майже чотири години.

Ведучі цього справжнього свята душі й теплих спогадів – викладач-методист Тернопільської ЗОШ номер 14 Галина Снітовська та актор драмтеатру Максим Попович зуміли створити невимушену, домашню атмосферу незабутнього свята. І це упродовж цілого вечора відчували глядачі, які аплодисментами реагували на побачене та почуте зі сцени. А там, на великому екрані відтворювалися ключові віхи школи – спогади про першого її директора Миколу Складанюка, який півстоліття тому разом із педколективом, батьками школярів доводив, як кажуть, «до пуття» новобудову, щоб вона згодом стала справжнім другим домом для юних тернополян.

А згодом школою упродовж 25 років керував Олег Тернопільський, який пізніше передав директорське «кермо» педагогу Оксані Добровольській, яка зараз й очолює школу.

Того вечора на сцені, крім чисельних привітань звучали вірші, пісні, мистецько-хореографічні композиції, навіть спортивно-показові номери. Характерно, що все це оригінальне, барвисте дійство глядачам подарували ті, хто безпосередньо причетний до 14-ї школи.

А це – не тільки нинішні педагоги й школярі, але й випускники школи різних років, їхні діти, навіть - внуки. І така обставина додала урочинам особливої теплоти, торкнулася душ й сердець кожного, хто прийшов того вечора у театр, аби спільно відновити у пам’яті спогади, через роки-десятиліття знову відчути себе частинкою великої шкільної родини, якою ось уже 50 років поспіль є Тернопільська загальноосвітня школа номер 14.

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео