Оксана Бучко

Тернополяни не зможуть висловитись проти ЛГБТ

censorship-1-freedom-of-speech-thought-conscience-irs.in.ua

Проти маршів рівності та пропагування ЛГБТ неодноразово виступали тернополяни. За вираження такої позиції у майбутньому можуть штрафувати і навіть відкривати кримінальне провадження. Це стане реальністю, якщо у другому читанні приймуть Закон №0931 щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації, який ухвалили у першому читанні 14 листопада без врахування поправок Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій.

Як наголошує координатор Всеукраїнського Собору щодо спроб законодавчого обмеження свободи слова та віросповідання Олександр Турчинов, Рада Церков об’єднує 95% релігійної спільноти нашої держави, пише risu.org.ua.  Думку такої організації проігнорували. Водночас Закон 0931 без правок суттєво обмежує конституційні права громадян України, забороняючи поза межами Церкви чи свого дому висловлювати критичні зауваження щодо агресивної пропаганди ЛГБТ, будь-яких збочень.

Іншим абсурдом Закону є заборона релігійним організаціям права відмовляти у працевлаштуванні представникам ЛГБТ. А це протирічить загальним моральним та церковним канонам. У разі відмови, церкви чекають серйозні штрафи та покарання.

Також під цю категорію заборон потрапляють і дописи у соцмережах, які критикують порушення традиційних цінностей чи аморальної поведінки, адже у законі йдеться про посилення норми щодо протидії так званій «дискримінації», запроваджують такі нові розпливчасті поняття, як: «віктимізація», «дискримінація за асоціацією», «множинна дискримінація».

Тож Всеукраїнський Собор звертається до всіх фракцій Верховної Ради України та позафракційних народних депутатів України не підтримувати проект Закону №0931. Також зразок такого звернення особисто від кожного громадянина опублікували від БЮК Юрконсультації.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео