Орест Сарматський

У Тернополі про дії кожного депутата знатимуть більше

dreamstime_2ea15 (Copy)

«Cервіс поіменного голосування депутатів» запрацював у Тернополі

Новий сервіс «Ternopil. Rada4you», за допомогою якого кожен житель міста може дуже швидко і легко дізнатися та проаналізувати, як голосував його місцевий депутат за те чи інше рішення, скільки відсотків засідань сесії він відвідував тощо, презентували у Тернополі.

Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- Сервіс «Ternopil. Rada4you» створений на основі відкритих даних – результатів голосувань депутатів під час засідань сесій міської ради. Самі результати голосувань доступні на офіційному сайті міської ради та на порталі відкритих даних. Проте, раніше, щоб знайти голосування за те чи інше рішення, мешканцям необхідно було відкривати кожен файл окремо, що займало багато часу. Тепер тернополяни мають можливість детальніше вивчити голосування місцевих депутатів, переглянути, як вони відвідують сесії, які політики та програми підтримують, як голосують фракції, чи дотримуються фракційної дисципліни, - йдеться у повідомленні.

Також додається, що «Ternopil. Rada4you» - це локальна версія сервісу RADA4YOU.ORG, який опрацьовує парламентські дані та голосування депутатів Верховної Ради. Тернопіль – 11-те місто в Україні, у якому працює такий сервіс.

Фото : Твоє Місто

Вибір читачів за тиждень

Відео