Віра Олександрович

Вперше в Україні: у Тернополі з 1 січня запрацює те, чого ніколи не було (фото, відео)

Похиляк

Про створення відділу неперервної післядипломної педагогічної освіти і погодження штатного розпису Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій та моніторингу йшлося під час сесії міської ради.

Доповідала з цього питання 20 грудня начальниця міського управління освіти і науки Ольга Похиляк. За її словами, Тернопіль буде першим в Україні містом, що реалізує подібну педагогічну ініціативу.

Депутати3
Депутати3

Як не дивно, пропозицію освітянки у залі відразу почали активно підтримувати. Мовляв, такої структури у Тернополі ніколи не було, але потенціал для неї давно є, причому – чималий. Першої кинулася доводити доцільність втілення вказаної ідеї депутатка Марія Баб’юк – директорка Галицького коледжу ім. В. Чорновола.

Отже, на думку депутатки, реалізувати пропозицію пані Похиляк треба із метою якісної організації та здійснення освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти для осіб із вищою освітою (підвищення кваліфікації), раціонального та економного використання бюджетних коштів. До того ж, ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері післядипломної освіти для осіб з вищою освітою у місті вже отримали.

- Я маю єдине застереження, - каже депутат Назар Зелінка. – Сподіваюся, на вчителів не буде тиску, коли вони обиратимуть установу для вдосконалення своїх знань і вмінь. Адже в області давно діє Інститут післядипломної педагогічної освіти.

Депутвти6
Депутвти6

Втім, за словами Ольги Похиляк, нова структура буде навіть кращою і сучаснішою.

- Люди самі хочуть у нас навчатися, переймати досвід, - стверджує вона. – Ба більше, до нас вже зверталися з інших областей, голові платити за те, що наші викладачі навчатимуть їхніх спеціалістів.

Врешті депутати дали аж 35 «за». Контроль за виконанням цього рішення поклали на постійну комісію міської ради з гуманітарних питань (голова – Володимир Місько). Хто керуватиме установою і працюватиме у ній, наразі – не відомо, але зі штатним розписом депутати також погодилися (див. таблицю унизу – прим.).

Окрім того, Ольга Похиляк доповідала «Про затвердження угоди про міжбюджетний трансферт на 2019 рік». Йшлося про договір із обласною радою. Точніше колишня власниця унікального навчально-мистецького закладу погодилася у 2019-му додати 938 тис. 500 грн на фінансування мистецького компоненту і покращення матеріально-технічного забезпечення закладу освіти Тернопільський ліцей №21-спеціалізована мистецька школа імені І. Герети. Прийняти борг у найвищого представницького органу краю вирішили 33 депутати.

Похиляк
Похиляк

До речі, на сесії того дня розглянули чимало цікавих питань. «Терен» про це докладно писав ТУТ і ТУТ.

Штатний розпис Тернопільського комунального методичного центру науково-освітніх інновацій і моніторингу, вводиться в дію з 1.01.2020 р.

Найменування посади К-сть штатних одиниць
Адміністрація
1 Директор 1
2 Заступник директора з навчально-виховної роботи 1
3 Заступник директора з методичної роботи 1
Відділ неперервної післядипломної педагогічної освіти
4 Професорсько-викладацький склад 5
5 Інженер з комп’ютерного забезпечення 1
6 Головний юрисконсульт 1
7 Бухгалтер 1
8. Прибиральниця 1
Персонал за умови праці віднесений до педпрацівників
9 Методист 19,5
Спеціалісти
10 Головний бухгалтер 1
11 Бухгалтер 1
12 Юрист 1
13 Секретар 1
14 Бібліотекар 0,5
Робітники
15 Завгосп 1
16 Прибиральник службових приміщень 1
17 Робітник 1
Всього 39

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео