Орест Сарматський

Під Новий рік у Тернополі збудували новий завод

2_182 (Copy)

Завод з виробництва теплоізоляційних матеріалів збудували у Тернополі

Перша лінія заводу з виробництва екструдованого пінополістиролу запрацювала в обласному центрі.

Про це повідомляє головний будівельний портал України.

- Завод з виробництва екструдованого пінополістиролу ТМ Пеноборд компанії «Еліт Пласт» запрацював у Тернополі. Це - перша черга підприємства площею у 20 тис. кв м. Нова лінія змонтована на обладнанні за ескізами генерального директора компанії Ділавер Юксел, здатна поставляти на ринок України та за кордон до 150 тис. куб. м високоефективного енергозберігаючого матеріалу, - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, важливою ознакою нового виробництва є його комп'ютеризація, що підвищує рівень контролю якості продукції.

Крім того, використання сучасних технологій дозволяє максимально скоротити вплив людського фактора на технічні параметри термоізоляційних плит.

Нове підприємство дозволить більш повно задовольняти потреби вітчизняного та східноєвропейських ринків будівельних матеріалів і значно скоротити логістичні витрати.

У планах компанії - розширення номенклатури продукції, зокрема, випуск мінералізованої теплоізоляційної вати, попит на яку, як і на панелі з екструдованого пінополістиролу стабільно зростає.

Адже застосування такого штучно синтезованого матеріалу в Україні

і за кордоном дуже широке. Усіх приваблює не тільки тепло-, але й і його звукоізоляційні властивості. Тому таку продукцію охоче використовують не лише як засіб для економії енергії, а й для захисту від шуму, який у XXI столітті нарівні з забрудненням повітря став неодмінним атрибутом мегаполісів.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео