Дарія Шевченко

На Різдвяні свята діти-сироти не будуть самотніми

IMG-9e9b02a3585a6c788ec2c3f28d643af0-V-960x665

11 тернопільських сімей візьмуть до себе дітей-сиріт на Різдвяні свята. Акцію «Запроси дитину на свята, канікули у родину» організовує Благодійний фонд «Майбутнє сиріт».

- Зараз відбувається набір напередодні свят та канікул, люди звертаються до нас з бажанням запросити дитину до свого дому. Коли всі документи будуть готові, тоді на зимові свята вихованці інтернатного закладу зможуть провести канікули, свята в сімейному колі небайдужих людей. Наразі є 11 сімей, які беруть участь в акції, та 13 дітей віком від 6 до 17 років. Але сім’ї, в більшості випадків, беруть менших дітей віком від 6 до 8 років. Та і ми підбираємо вік так, щоб дитині було зручно, цікаво спілкуватись з молодшими членами родини й щоб батьки мали стаж, розуміння, як поводитись із різними дітьми. Цей проект для того, щоб усі діти могли черпати Різдвяні традиції та спробували себе у побуті, багато спілкувались, знаходили друзів, а, можливо, і нову сім’ю, - розповідає координатора проекту Ірина Вакалюк.

Сім’я Парадовських з Шумського району взяла опікунство над трьома дітьми. Сиріт на свят бере не вперше.

- Цього року, як і минулого, ми взяли троє дітей з Бережанської школи-інтернату. Це Христинка (9 клас), Вася (7 клас) та Міша (2 клас). У мене є своя сім’я  – чоловік та четверо дітей. Ідея взяти дітей на свята виникла ще минулого року, коли моя мама поїхала до племінниці, старші діти мали свої справи, а я з чоловіком та наймолодшою донькою Василиною лишились самі. Тоді ми побачили оголошення в газеті про акцію і порадились, що потрібно трішки подарувати щастя та радість дітям та й собі. Важливо робити добрі справи, але якщо є вогник в душі, заставляти себе не потрібно, - ділиться Лілія Парадовська.

Сім’ї, які хочуть долучитись до цієї акції, повинні зареєструватись в службі у справах неповнолітніх дітей і заповнити анкету. Для цього потрібні такі документи:

*заява (із зазначенням фактичного місця проживання і контактних номерів телефону);

*копія паспортів;

*довідки про те, що кандидати не перебувають на обліку у лікаря-психіатра і нарколога;

*довідки про наявність чи відсутність судимості;

*акт обстеження умов проживання із зазначенням наявності умов проживання для дитини шкільного віку.

Запросити можна дітей віком від 6 до 17 років.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео