«Кожен бачить лише кінцевий результат, за лаштунками значно цікавіше», - Дмитро Підручний розповів про особливості Різдвяної гонки (фото)

uae56618ccd28

Тернопільський біатлоніст Дмитро Підручний минулого сезону став чемпіоном світу, а перед Новим роком на пару з Настею Меркушиною виборов срібну нагороду Різдвяної гонки.

- Я вже дуже давно хотів спробувати себе в цій гонці, тому після минулого сезону чекав на запрошення. У вересні на Чемпіонаті Німеччини в Рупольдингу до тренера підходили організатори, розпитувались в нього, чи погоджуся я взяти участь. В листопаді прийшло офіційне запрошення у федерацію, на яке я безсумнівно погодився, - розповідає спортсмен. - На телеекранах видно лише результат всієї підготовки до цього шоу, а за лаштунками є безліч цікавих речей.

Як виявляється, організатори повністю забезпечують гонку. У вартість входить переліт, проживання, харчування і навіть можливість взяти із собою рідних.

А от з команди людей не багато: самі спортсмени, один-два тренера та кілька сервісменів:

- Окрім нас з Настею, були ще троє представників сервіс-бригади та два тренери – Юрай Санітра і Олег Меркушин. Вечерю проводили на стадіоні, де можна було подивитися на нього зсередини, щоб зрозуміти, як будуть проходити змагання. Наступного дня під час обіду за участі всіх спортсменів відбуваються загальні збори, на яких організатори розказують, як все має триватиме по хвилинах, потім дають номери. В назначений час потрібно виїжджати на стадіон.

2
2

Саме шоу доволі напружене.

- Перед пристрілкою є 15 хвилин, щоб ознайомитися з трасою та звикнути до атмосфери такого великого шоу, адже на стадіоні 45 тисяч людей! Після пристрілки – дуельна стрільба. Спочатку кваліфікація окремо у чоловіків та жінок, потім загальний фінал, який я виграв. Перед початком гонки ще залишається декілька хвилин, щоб при потребі підкоректувати лижі чи стрільбу. Між масстартом та гонкою переслідування було 15 хвилин, щоб трохи перепочити та відновити сили, а після – одразу нагородження.

1
1

Нагадаю, тернопільська пара біатлоністів Дмитро Підручний та Настя Меркушина вперше в кар'єрі взяли участь у Різдвяній гонці. Спортсмени у дисциплінах посіли друге та третє місця, а Підручний ще й переміг серед чоловіків у пристрілці.

JOKA Biathlon World Team Challenge Auf Schalke am 28.12.2019 in der Veltins Arena in Gelsenkirchen Dmitry Pidrucny ( Ukr
JOKA Biathlon World Team Challenge Auf Schalke am 28.12.2019 in der Veltins Arena in Gelsenkirchen Dmitry Pidrucny ( Ukr

До слова, четвертий етап Кубка світу розпочнеться вже 9 січня. У дорослий біатлон повертається Настя Меркушина, а от Олена Підгрушна пропустить кілька гонок.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео