Віра Олександрович

У родичів Героїв Небесної Сотні забрали надію на покарання винних, впевнені на Тернопільщині (фото, відео)

Низку важливих питань уже розглянули на 8-му засіданні 12 сесії Тернопільської обласної ради сьогодні, 13 січня. Зокрема, «пощастило» політичним зверненням і заявам.

Так, депутати підтримали звернення батька Героя Небесної Сотні Устима Голоднюка – Володимира Голоднюка та інших активістів. Це питання поставили одним із перших, коли сформували порядок денний.

У документі йдеться про припинення переслідування бійців і волонтерів, а також повернення українських військ на попередні позиції фронту. Цитуємо текст звернення: «…Розробити, узгодити із правозахисною і професійною юридичною спільнотою зміни до законодавства, які дозволять заочне засудження, зокрема - обміняних беркутівців у цьому ж судовому процесі, та прийняти їх. Припинити переслідування бійців, волонтерів та патріотів України! Дозволити нашим захисникам дати адекватну відповідь ворогу! Повернути війська на ті позиції фронту, де агресія ворога не припинена!

Провадити проукраїнську та про європейську політику Української держави, за яку стояв Майдан, за яку полягла Небесна Сотня під час Революції Гідності, за яку гинуть Герої російсько-української війни!».

Зала
Зала

– У родичів Героїв Небесної Сотні фактично забрали надію на покарання винних, – каже він. – Так, ми переживаємо за наших громадян, які перебувають у полоні терористів, але заради їх порятунку не треба було ґвалтувати правосуддя… 

Звернення Володимира Голоднюка підтримали у низці патріотичних громадських організацій. Їхні представники також вийшли до трибуни. 

Депутати
Депутати

Окрім того, депутати звернулися до Верховної Ради із пропозицією відзначити на державному рівні 100-ліття від дня народження Ярослави Стецько – 45 «за». Нагадаємо, вона – відомий політичний діяч і журналіст родом із Тернопілля. 

Нарада
Нарада

До речі, радо проголосували депутати і за всі запити своїх колег. Додамо, загалом у порядок денний внесли близько 40-ка питань. Засідання обласної ради ще триває, адже на розгляд мали виставити бюджет краю на 2020 рік. Втім, саме на цьому депутати «зашпорталися». Дискусії, наради голів фракцій тощо значно затягнулися. Чим це все завершиться, читайте на «Терені» згодом.

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео