Віра Олександрович

За фальсифікат чоловік з Тернопільщини заплатить майже 100 тисяч гривень

Фальсифікат

Суттєву партію фальсифікату конфіскували податківці на Тернопільщині. Порушника покарали, а державі упередили збитки.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної податкової служби (ДПС) у Тернопільській області.

- Набрало законної сили рішення суду щодо жителя Гусятинського району, який збував великі партії незаконно виготовлених алкогольних напоїв і тютюнових виробів, - повідомили в податковій. - У ході досудового слідства працівники податкової міліції ГУ ДФС в області вилучили в нього 485 літрів спирту, 2,2 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, серед яких елітні іноземні бренди, понад 2 тисячі пачок цигарок іноземного виробництва без марок акцизного податку.

Відтак Гусятинський районний суд прийняв рішення вилучені підакцизні товари конфіскувати і знищити. Сам порушник сплатить штраф - 85 тисяч гривень.

- Крім того, він сплатить на користь держави 14,3 тис. грн процесуальних витрат на проведення судових експертиз, - додають у податковій.

До речі, за результатами вжитих заходів, які проводили під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, вдалося упередити втрати бюджету від ненадходження акцизного податку - майже 200 тис. грн.

Фото надані Сектором комунікацій ГУ ДПС в області

Вибір читачів за тиждень

Відео