У Зборові утилізують продукцію з підозрою на пташиний грип

kyru (Copy)

23 січня відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Зборівській районній державній адміністрації. 

Про це йдеться на офіційному сайті Зборівської РДА.

Під час засідання члени комісії розглянули питання утилізації небезпечної продукції на ТзОВ «Білий берег» у зв’язку із виявленням високопатогенного штаму пташиного грипу при забої птиці.

1234 (Copy)
1234 (Copy)

Було забито 22 тис. 500 гол. В процесі забою проведено відбір біоматеріалу від птиці та направлено в Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в м. Київ для дослідження на грип.

Комісія прийняла рішення вилучити наявну продукцію з холодильної камери ТзОВ «Білий Берег» , яка утворена в результаті забою птиці, що надійшла на забій з ТОВ «Немирів Поділля» с. Бугаків Немирівського району Вінницької області.

Крім того, керівництву Зборівської ОТГ потрібно визначити місце для проведення утилізації вилученої продукції із ТзОв. Згодом продукцію забою птиці, пух та пір'я, отримані в період можливої дати занесення вірусу грипу птиці, треба знищити шляхом спалювання. А на підприємстві, де зберігалась небезпечна продукція, провести дезінфекцію з лабораторним контролем визначення якості проведення дезінфекції.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео